2012. február 14., kedd

Olvasóink küldték 3.

Anikó nevű olvasóm megkért, hogy a következő levelét tegyem közzé, segítséget szeretne kérni tőletek.
"B.Anikó: Van egy barátom (37 éves) aki néhány éve tanú, régebben katolikus volt. Amióta közéjük jár, azóta elég sűrűn előfordul az, hogy amit megigér/megbeszélünk "elfelejti" teljesíteni (az érthető ha néha közbe jön valami, de nem állandóan) és még néhány dologban rossz felé változott. Az előbb említett dolog az egyik, a másik, hogy ha normálisan szólnak hozzá, kérdeznek tőle valamit akkor is undok, durva módon válaszol és van amikor trágár szavakat is használ. Ő ajánlotta fel, hogy ha van valami kérdésem, akkor forduljak hozzá. Van amikor azt mondja, hogy kérdezzem mástól és van amikor normálisan válaszol.
Volt rá eset,hogy beszéltünk és néhány óra múlva vissza hívtam mert elfelejtettem valamit és akkor már nagyon undok, durva volt pedig korábban normálisan beszélt, vielkedett.
Ezzel a barátommal kb. 15 éve ismerjük egymást, és néhány éve van csak kapcsolatban a tanúkkal. Amíg nem volt tanú addig teljesen normálisan viselkedett, egy rossz szava se volt, és igyekezett teljesíteni amit megbeszéltünk. Nem egy érzéketlen emberre kell gondolni, éppen ellenkezőleg, nagyon is érzékeny, lelkizős, sértődékeny.
A fent említettek (az undok viselkedés) igaz nem sűrűn fordulnak elő, de azóta fordulnak elő ezek a dolgok amióta tanú.
Annak ellenére, hogy a szervezet tiltja azt hogy egy nő és egy férfi kettesben legyen, ennek ellenére nem egyszer előfordult, hogy teljesen kettesben voltunk, igaz nem történt köztünk semmi.
Mitől lehet az, hogy az egyik percben teljesen normális, a másikban pedig undok?
Hogyan tudok rajta segíteni, ha a leírtak alapján viselkedik?
Miért félhet egy tanú attól, ha kiderül róla, hogy egy ellenkező neművel van kettesben, pláne ha egy nem tanúval?"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése