2012. február 14., kedd

"Legyünk szerények!"

Az Őrtorony: egy csúcs földbirtokos Brooklynban, New York


A Brooklyn Daily Eagle lap szerint, a Watchtower Bible and Tract Society (Őrtorony Biblia és Traktátus Társulat, más néven Jehova Tanúi) lehet valószínűleg a legnagyobb egyedülálló földbirtokos a new york-i Brooklynban, a kormányszerveken kívül.
Az Őrtorony óriási brooklyni ingatlan portfóliója magában foglalja a hatalmas DUMBO épületet, a régi Bossert Hotelt a Montague Street-en, úgymint a Pier 1 épületre néző vízparti ingatlan a brooklyni felhőkarcolók alatt. A Bridge Plaza-ban is birtokolnak épületeket.
Az Őrtorony Tásulat megdöbbentő mennyiségű brooklyni ingatlant birtokol, és bizonyára a legnagyobb egyedülálló ingatlantulajdonos a Brooklyn Heights városrészben.
De az Őrtorony továbbra is Brooklynban marad? A gazdasági válság miatt pillanatnyilag úgy tűnik, hogy az Őrtorony marad még. De várhatóan nem maradnak sokáig. Nemrég a szervezet megszerzett 248 hektárt Ramapo-ban, N.Y. állam, körülbelül 45 mérföldre északra New York városától. A $11.5 millió dolláros terület (2,385,273,708 Ft átszámítva, tehát kb. 2,4 milliárd Ft) egy nap állítólag otthonául szolgál majd a szervezet 1500 fős adminisztratív személyzetének, több mint felének. Ezen kívül az Őrtorony egy másik 253 hektáros terület megvásárlását intézi közel a Wallkillben található nyomdájukhoz (egy kicsivel több mint 40 mérföldre északnyugatra New York várostól, ez a terület is milliárdokat ér forintban). Ez lesz a 4. fő földvásárlás hosszú évek óta.
A szervezet jelenleg nyolc másik épületet birtokol (a Brooklyn Heights városrészen) a piacon, ideértve a Bossert-et. De a Brooklyn Daily Eagle szerint nagyon valószínű, hogy amint a gazdaság és az ingatlanpiac növekedésnek indul, a tanúk el fogják adni a DUMBO épületeiket, és a Sands Street-en lévő épületeiket is.
Egy másik drágakő az ingatlan portfóliójukban a vízparti épületük közel Old Fulton-hoz, amelyre régóta áhítoznak a lakossági fejlesztők. A területfejlesztők úgy tekintenek rá, mint a közösség működési bevételének jövőbeli forrására, egy konferencia-központként vagy hotelként.
Egyértelmű, hogy a hatalmas brooklyni birtokvagyonok, semmik a több száz és száz hektáros birtokokhoz képest New York és New Jersey vidéki területein.
A The Brooklyn Paper 2009 áprilisi cikkében Richard Devine, egy Őrtorony szóvivő, a Ramapo földterülettel kapcsolatban a következőket mondta: "Szeretnénk építeni egy lakó- és munkahely komplexumot".
Mostanáig, az Őrtorony lakó és kiadói létesítményei Brooklynban elkülönítve maradtak. A két létesítmény kombinálása egyetlen távoli, az állam északi részén lévő területen, egy óriási, központosított vallási létesítményt hozna létre.
Úgy túnik, nagy a valószínűsége, hogy az Őrtorony Társulat folytatni fogja az igen értékes brooklyn-i ingatlanjai értékesítésének gyakorlatát, amint a piac növekedésnek indul; megjósolhatóan a műveleti- és lakóhelyeket a sokkal költséghatékonyabb, az állam északi részein található területekre költöztetik.
Az ember csak elképzelni tudja a saját tőkét amelyet a szervezet felhalmozott az évek alatt ezekben a new york-i épületekben, most úgy tűnik, eljött az idő a beruházásokhoz.
forrás: http://www.exjehovahswitness.net/2009/10/the-watchtower-a-top-landowner-in-brooklyn-ny
Képek néhány Brooklynban, New York, található Őrtorony ingatlanról (kattints a kép címére az eredeti mérethez):

DUMBO









Őrtorony teniszpálya a DUMBO-n

Az Őrtorony tulajdonában lévő Bossert Hotel



 A Bossert Hotel előcsarnoka - Őrtorony tulajdon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése