2012. február 14., kedd

Az igazi szeretet! - egy olvasónk küldte

Az igazi szeretet!

Kedves olvasók! Egy olyan személy iránti tisztelet és szeretet ösztönzött ezen rövid cikk megírására, aki méltatlanul áldozatául esett az emberi kicsinyességnek, ostobaságnak és tiszteletlenségnek!

Jehova Tanúi veresegyházi gyülekezetének hosszú éveken át egy családi ház adott otthont /Erdőkertesen/, amit Pappné Annuska testvérnő biztosított /egy élet munkája/, önkéntes és tiszta szívből jövő, képmutatás nélküli felajánlása által.
A gyülekezet ingyen használhatta, átalakíthatta az általa felajánlott ingatlant. A testvérnő úgy rendelkezett, hogy az ingatlan az ő önkéntes adománya a társulat számára, de amíg él, benne lakik - a gyülekezet fizeti a rezsi költségeket, ez természetes is, hiszen az épületben működött a gyülekezet.
Az évek során Annuska testvérnővel közeli lelki kapcsolatba kerültem. Mondhatni, fiaként szeretett. A helyi könyvtanulmányozást én vezettem, így módunk volt sokat beszélgetni.
A beszélgetéseink által módom volt bepillantani abba a bánásmódba, ami hosszú éveken keresztül megfigyelhető volt vele kapcsolatban.
Sajnos a gyülekezet vezetése üzleti kérdést csinált azon szükségletekből, ami egy épület, egy ház fenntartásával jár. A felújítások, karbantartások, stb… Nos, ezen dolgokban lekezelően, úgymond felülről beszéltek hozzá, apró igényeit, kéréseit, problémáit bagatellizálták, és nem sok köszönet volt abban, ahogy kezelték ezt a helyzetet.
Nem tisztelték őt kellőképpen,ezért sok esetben volt keserű, minden, a házzal és vele kapcsolatos dolgon spóroltak, nagyon kicsinyesen bántak vele.
Sokszor mondta szomorúságában: “azt hittem, ez Isten népe” ...  Azt sohasem bánta meg, hogy támogatta Jehova munkáját, csak az emberi irigység, kisstílűség, képmutatás és a gonoszság zavarta!   - Jézus azt mondta, arról ismerni fel a tanítványait, hogy szeretet van közöttük.
Furcsa, hogy ez nem látszik a felelős személyeken! Nem csak látható bűnök vannak!!!
Sajnos nemrégiben Annuska testvérnő elhunyt.
De vajon mit gondoltok, kedves olvasók, hogy bántak a halála után ezzel az őszinte és önzetlen testvérnővel, aki a veresegyházi gyülekeznek mindenkinél többet adott?
Pontosan úgy, ahogy életében! Tiszteletlenül és kicsinyesen, nem tisztelve végakaratát!
Mindenki előtt világos volt, hogy koporsós temetést szeretett volna, ez volt a döntése, hát elhamvasztották - mégis csak olcsóbb, nem igaz?Plusz rosszul kiírt időpont a temetésre, hozzátartozója /fia/ nem ér oda! Ez az igazi szervezés és értékelés!
A szervezet érdekeit mindig fontosabbnak tartották egyes személyek, mint az egyén érdekeit! De vajon így gondolja ezt Jehova is? Kinek szolgálnak ezek az emberek? Jehova Istennek, vagy egy emberi szervezetnek? Aki, akik ezt a döntést meghozták, szégyent, súlyos szégyent hoztak Jehova nevére! Nem tisztelik JEHOVÁT!
Ami történt, az szégyenletes dolog, a tanúk által világinak nevezett emberek is különben bánnak szeretteikkel! Azonban hozzá kell tenni, nem minden testvérre jellemző ez az érzéketlenség, sokan szerették, és jogosan felháborította őket ezen bánásmód!
Ezt a pár sort Annuska iránti szeretetből és tiszteletből írtam. Mindent köszönünk neked! Biztos vagyok benne, hogy ha emberek nem is, de Jehova látta tetteidet és Ő méltón fog megemlékezni rólad!

2010. november 25.
                                             
Szerető testvéred  É. J.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése