2012. február 14., kedd

'Képmutató' Jehova Tanúi felbontják az ENSZ-el való titkos kapcsolatot

A Guardian-ben 2001.október 15-én megjelent cikk (szkennelve "angolul)

'Képmutató' Jehova Tanúi felbontják az ENSZ-el való titkos kapcsolatot
Stephen Bates vallási ügyek tudósítója

Guardian

2001. október 15. hétfő

Jehova Tanúi sietősen kiléptek az ENSZ-ből, napokkal a Guardian cikke után, melyben a tagok képmutatással vádolták a szektát, mert egy olyan szervezetet támogatott, melyet személyesen elítélt.

A múlt hétfői cikk után a szervezet New Yorki központú vezetése megelőzendő az ENSZ vizsgálatot beleegyezett a Tanúk kizárásába egy szervezetből, melyet a Jelenések könyvében említett skarlát fenevadnak tartanak.

A New Yorki Őrtorny Biblia és Traktátus Társulatnak - ahogy a szektát korábban ismerték - világszerte 6 millió tagja van, ebből 130000 angliában. Titokban kapcsolatban álltak az ENSZ-szel, mint Nem Kormányzati Szervezet [továbbiakban: NKSZ ford. megj.], tíz éve.

A felvett tagszervezetek feladata, hogy kimutassák az ENSZ törekvéseivel való osztozásukat, de a Tanúk ehelyett a vének által azt mondják, úgy tekintik, mint "az Isten és az Ő népe szemében utálatos dolgot", ami állítólag a világuralomra törekszik mint Nagy Babilon, a Jelenések fenevadja.

A szekta nem hisz a közigazgatásban való részvételben és kezdetben igyekezett lejáratni vagy tagadni az ENSZ honlapján található bizonyítékot, mely mint az 1500 társult NKSZ egyikét sorolja fel.

Akik a bizonyítékokat feltárták, hitehagyással lettek megvádolva. A kizárt tagokat előírásosan úgy tekintik, mint az emberiség többi tagját, mint "madáreledelt" összhangban a bibliai próféciával a hitetlenek végről, ahol a holttesteket hollók csipegetik csupaszra.

Órákkal a cikknek a Guardian honlapján való hétfői megjelenését követően postázták azt Jehova Tanúi internetes fórumára, ahol világszerte 14000 ember olvashatta.

Tegnap volt 353 hivatalos levél és 325 internetes fórum vitatta a cikket és a leleplezést az Tanúkkal, akik követelték, hogy láthassák az újságlap másolatát.

Guardian Unlimited,

Guardian Newspapers Limited 2001

1 megjegyzés:

  1. Volna nekem több példám ilyen viselkedéssel kapcsolatban.
    Hova lehet írni ezeket?
    Címem: benidejah@freemail.hu

    VálaszTörlés