2012. november 23., péntek

A végidőkben élünk?

Ez tudjátok mit cáfol:
http://index.hu/tudomany/2011/03/13/nem_gyakoribbak_a_foldrengesek/

Ébredjetek! 2010. december 21. oldal
"Még több földrengés várható
Ha azt vesszük, hogy milyen sok magas fokozatú földrengés rázta már meg a bolygónkat, arra kell hogy következtessünk, hogy az elkövetkező években még többre kell számítanunk. Az amerikai földtani intézet kertelés nélkül kijelenti: "Ezután is lesznek nagy földrengések, ahogy eddig is voltak."
Édrekes, hogy egy újság vezércikke ezt írta: "A nemrégiben történt ... földrengéseket ember nem befolyásolhatta. Ez is arra emlékeztet bennünket, hogy milyen kicsik vagyunk. Ez nem azt jelenti, hogy ne tegyünk semmit, ha tudunk tenni valamit ..., viszont az biztos, hogy számíthatunk még nagy erejű természeti katasztrófákra, melyek felett nincs hatalmunk."
Azoknak, akik mélyrehatóan tanulmányozzák a Bibliát, óhatatlanul is a bibliai próféciák jutnak az eszükbe. A próféciák külön megemlítik a földrengéseket, melyek részét képezik annak az összetett jelnek, amely megmutatja, hogy ennek a világrendszernek az utolsó napjaiban élünk (Máté 24:3,7; Márk 13:8; Lukács 21:11)."

ELMEKONTROLL elemzés:
- a bekezdés címe egy bibliai próféciát alátámasztó állítás
- az első mondat egyszerűen nevetséges hazugság. Egyáltalán nem ok-okozati összefüggést mutat. Ki az aki elhiszi ezt az első mondatot, milyen értelmi szinten van?
Mondatelemzés: sok földrengés volt már ebből következik, hogy még több és gyakoribb lesz <- ez egyszerűen nem igaz, hazugság.
Az amerikai földtani intézettől vett idézetnek egyáltalán semmi köze a fördrengések gyakoriságához.
- a második bekezdés kulcsgondolata abban kristályosodik ki, hogy a földrengések emberfeletti erejűek <- ez a földrengéseket burkoltan egy természetfeletti eredettel ruházza fel. A forrást pedig általában szokás megjelölni a hitelesség végett.
- A harmadik bekezdés első mondata egyértelműen megjelöli Jehova Tanúit, hiszen kik mások tanulmányozhatnák mélyrehatóan ezen a földön a Bibliát?(kérdezzük meg őket!) Különlegességtudattal, felsőbbrendűséggel ruházza fel őket, és figyelmezteti a tanúkat a végidőre, elülteti elméjükben a "sürgősség tudatát", tehát, hogy mégtöbbet prédikáljanak, tagokat toborozzanak, mint a már jól bevált MLM rendszerekben.

Ez csak egy egyszerű bekezdés volt, viszonylag semleges témáról... képzeljük el, hogy folyamatosan ilyen salátát olvastatnak velük!!! Ezt nevezik az IGAZSÁG -nak, igen csupa nagybetűvel.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése