2012. november 23., péntek

Vasárnapi gyülekezet és KÖF-látogatás



Szia JJ!

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtad megnézni a vasárnapi Őrtorony-show-t. Mint az előre borítékolható volt, a hűségnyilatkozatokkal egyenértékű hozzászólások ott csúcsosodtak ki, amikor az a kérdés került szóba, hogy a katolikus püspöki kar megtiltotta körlevelében hívei számára isten nevének használatát. A cikk is éles kirohanást intézett, egyik hozzászóló szerényen felhívta a figyelmet, hogy talán a másik fél álláspontját is figyelembe kellene venni, hiszen mi is tudjuk, hogy az általunk favorizált Jehova valójában tényleg a középkorból származik, a reformációnak és a könyvnyomtatásnak köszönhetően terjedt el, de mára ez visszaszorult, mivel nem tekinthető hitelesnek. Ennek ellenére bárkinek szíve joga, hogy ejti ki vagy használja-e isten nevét, de semmiképp sem célszerű talizmánként használni. A tanulmány is bemutatta Gusztáv Adolf svéd király páncélját, IEHOVA felirattal a mellvérten. Nevezett király egyébként, mint a hozzászóló is említette, mégis halálos sebet kapott a csatában, méghozzá hátbalőtték, ott ahol nem védte az egyébként kiváló svéd acélból készült páncél. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen harcos, erőszakos király esetében csak babonás tiszteletről beszélhetünk a NÉV iránt, amelyet amulettként próbált felhasználni védelmére. Egy vallástörténész írta, ahogy a zsidók babonásan féltek isten nevét használni, úgy mi JT. attól rettegünk, hogy ne használjuk.

Kedden is nagyon érdekes program volt, ismét meglátogatott minket a KÖF. A kongresszus miatt most csak a könyvtanulás lett megtartva, érdekes volt, hogy Jézus=Atya! Ugyanis őt kell az Örökkévalóság Atyjának tekintenünk!
Elhangzott az a kérdés is, Jézus mely tulajdonságát szeretnénk leginkább utánozni? A szeretet senkinek nem jutott eszébe...
Most csak ennyi, majd még lesz érdekes infóm, üdv

1 megjegyzés:

  1. AMIT MOST CSINÁLNAK A JEHOVA NÉVVEL AKÁR IMÁBAN HOZZÁSZÓLÁSBAN ELŐADÁSBAN A JEHOVA NEVET FELVEVŐK AZ MÁR ISTENKÁROMLÁS NEM AD ÉRTELMET A MONDANDÓJUKNAK AJEHOVA NÉVTŐL ,ANNYISZOR MONDJÁK EGYMÁS UTÁN .

    VálaszTörlés