2012. november 23., péntek

Irónia



1. Ablak nélküli Királyságtermek, tele olyan emberekkel, akik ablakmosásból keresik a kenyerüket.

2. Királyságtermek ezrei, biztonsági rendszerekkel felszerelve, de a jelszó mindenhol 1914.

3. Jehova Tanúi mindenhol hívatlanul és váratlanul tűnnek fel egy idegen ajtajában, de láthatóan fel lennének háborodva, ha egy jóbarát beugrana hozzájuk, anélkül, hogy előre szólna.

4. Jehova tanúi a szántóföldi szolgálatban ajtóról-ajtóra járnak, azt remélve, hogy senki sincs otthon.

5. Azt állítják, hogy ők egy Biblián alapuló vallás, és hogy antikatolikusok, miközben elfelejtik megemlíteni, hogy a Bibliát a katolikus egyház kanonizálta és iktatta be. Ha Isten nem "használta volna fel" a katolikus egyházat, mint az ő "helyeselt csatornáját", a Biblia rendszerezésére és elterjesztésére, a tanúknak semmijük sem lenne a félrefordításra és félremagyarázásra.

6. "Bibliatanulmányozásokat" tartanak az embereknek, de az Őrtorony kiadványokat, könyveket tanulmányozzák velük, nem a Bibliát.

7. Kerülik a világi rokonok társaságát, mert ők "rossz társaság", aztán házról-házra járnak, olyan világi embereket keresve akikkel beszélgethetnek.

8. Jehova tanúi azt állítják, hogy nem tartják meg a Hálaadás ünnepét (US), de azért pulykát készítenek Hálaadási vacsorának és meghívják néhány barátjukat vacsorára aznap.

9. Jehova tanúi mindenkinek elmondják, hogy ők nem tartják a karácsonyt, de elfogadják az ajándékokat és a prémiumot a munkáltatójuktól, karácsony közeledtével.

10. Jehova tanúi teljes mértékben ellenzik egy személy születésnapjának megünneplését, de mindegyikük ünnepli a házassági évfordulót, még tortával és ajándékokkal is.

11. Jehova tanúi azt állítják, hogy nem vesznek részt "pogány rituálékban és szokásokban", azonban viselik a jeggyűrűjüket, tüsszentés után használják az "Egészségedre!" kifejezést, és koccintanak (ezek mind mind pogány szokások).
12. Jehova Tanúi nem fogadnak el vértranszfúziót. Azonban, ha a vért felbontjuk annak különböző részeire, az már elfogadható számukra.

13. Jehova Tanúi azt tanítják, hogy nincsen "papi osztályuk", de amikor a bíróságon azzal perelik őket, hogy arra utasítják a tagjaikat, hogy ne forduljanak a hatóságokhoz gyermekbántalmazás miatt, akkor hivatkoznak a "papsági/bűnbánó kiváltságra (előjogra)".

14. Jehova Tanúinak nincsen "papi osztálya", de a vének megérdemlik a "dupla becsületet" a pozíciójukért.

15. Jehova Tanúinak azt mondják, hogy a szeretet az azonosítójele az igaz keresztény gyülekezetnek, azonban "megjelölik" azokat akik nem járnak rendszeresen gyülekezetbe, úgy, hogy nem társulnak velük.

16. Jehova Tanúi miért csak fél millió másolatban nyomtatják a világszerte hírdetett üzenetet az igaz vallásukról, amikor közel 7 milliárd embert szeretnének elérni vele?!

17. El kell olvasnod az én irodalmamat, de én nem fogom a tiédet.

18. Engedned kell, hogy imádkozzak érted, de én nem engedem, hogy te imádkozzál értem.

19. Nincsenek gyűjtőtálak, de pár adományláda akad.

20. Jehova Tanúi azzal kérkednek, hogy "megtanítják" az embereknek Isten nevét, azonban a név amit használnak a héber Isten nevének félrefordítása. Egyébként hol írja a Biblia, hogy Isten nevét kell prédiálniuk, viselniük?

21. Jehova Tanúi azt mondják az embereknek, hogy vizsgálják meg a saját vallásukat minden szemszögből, és kutassák ki teljesen. De ők még csak NEM is MERIK megvizsgálni, vagy megkérdőjelezni, vagy kutatni a saját vallásukat és annak múltját, mert Jehova elpusztítaná őket.

22. Az Őrtorony tanulmányozás, és a Könyvtanulmányozás "Kérdés" és "Válasz" részekből áll, de ez nem azt jelenti, hogy jelentős kérdéseket tehetsz fel; csak visszaismételheted szóról-szóra amit a magazinban vagy a könyvben olvastál.
23. A történelmük nyakkendőjét szívesen viselik Jehova Tanúi? Mégis viselniük kell.
24. "Most jut eszembe, hogy úgy hallottam, hogy ez egy fallikus jelkép." - ez mindenre jó, általában az érintett témában inkompetens testvérnők használják

2 megjegyzés:

  1. Johnny, ezt feltetted a másik oldaladon is? Mert nagyon jó.
    Én nem emlékszem hogy fent lenne.
    Üdv Névtelenül.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés