2012. november 23., péntek

Olvasóink küldték 14.


Kedves Szerkesztő!

Elkeseredett vagyok és összezavarodott.

Az előbb olvastam el Josy Doyon könyvét. (Egyelőre még csak ezt az egyet sikerült beszereznem.) Tulajdonképpen az egész könyv egy összefüggő rinyálás, meglehetősen idegesítő, viszont fájdalmasan igaz. Megrázóan jellemző élethelyzetekkel. Sokként ért engem a hihetetlenül sablonszerű és pontosan azonos problémacsoport és tünet együttes, annak ellenére, hogy az említett élettapasztalat egy asszonnyal, Svájcban és kb. 40 évvel ezelőtt történt. Ugyanezekkel a szitukkal találkozhattam én is, az ezredfordulón, egy kis posztszoci államban. Dermesztő!!! Eddig azt hittem, hogy amit érzek és tapasztalok csak szigorúan lokális, az én bűnös szemléletmódomból fakadó, és csak a mi pici csoportocskánkra jellemző emberi gyengeség. Ha odébb állnék, ott biztosan tisztább lehetne a levegő, egészségesebb a testvéri légkor és a szeretet.

EGY FRÁSZT!!!

Eszembe jutott egy példa a nácizmus idejéből. A német polgárok, hallva a Wehrmacht gaztetteiről, az SS és a Gestapo bűneiről, a gázkamrákról stb., sohasem Hitlert és rendszerét hibáztatták. Elszörnyülködtek ugyan, elítélték, de azt mondogatták: ha erről a vezér tudna!........biztosan elítélné a bűnösöket!.............de hát sajnos nem tud minden eljutni hozzá............neki elég dolga van a Birodalmunk és jólétünk felvirágoztatásával.

Ha most Hitler helyébe a Vezető Testületet, a rendszer helyébe az Őrtorony tanítását, a Birodalom helyébe magát a Társulatot és a gyülekezeteket, a Gestapo, SS és a Wehrmacht helyébe a véneket, a jólét helyébe a szellemi üdvösséget, a német polgárok helyébe magunkat helyettesítjük, tulajdonképpen ugyanezt tesszük ma is: ......ha erről a Vezető Testület tudna!.............biztosan elítélné a bűnösöket!..............de hát sajnos nem tud minden eljutni hozzá..............neki elég dolga van a Társulatunk, gyülekezeteink és szellemi üdvösségünk felvirágoztatásával.

Dermesztő!!!

Mi is elfelejtjük - ugyanúgy mint a németek - hogy a hal a fejétől bűzlik, és mindenről, de tényleg mindenről, nemcsak hogy tudnak odafent, hanem maguk irányítják!

Ugyanakkor teljesen összezavarodtam.

Hogyan lehetett képes az a szervezet, amelyben felnevelkedtem szellemileg ilyen cselekedetekre. Ezek a test cselekedetei. Hiába a sok óra, a kimutatások, statisztikák, táblázatok, ha ezek mögött rutin, kínkeserv és szeretetlenség ál. Ha ezt a munkát Jehova irányítja, mivégre az órajelentés? Ha viszont nem adod le a jelentést, nem vagy Jehova tanúja, és elpusztulsz az Armageddonban, gyermekeiddel együtt?! Papírfecni = paradicsom? Ez bestialitás!!! ( Mellesleg láttátok az utóbbi évek világméretű beszámolóit? Meglepődtem, hogy mekkora mértékű a százalékbeli visszaesés. Amennyit begereblyéznek, annyi elszakad. Minden második országnál egy mínusz éktelenkedik, nem is beszélve a felkentek számáról. Ezek vagy szaporodnak, vagy vasbeton egészségűek, vagy kitömték őket, mint Brezsnyevet )

Vagy ez lenne az állandó rosta és a szita? Jehova azt akarja, hogy szervezete mindig tiszta legyen, és állandóan tisztítja mint az ezüstöt? Hogy az olyan egyének, mint Franz, Doyon, vagy akár én is, ne fertőzzük meg a tiszta szervezetét sátán sugallta kételyek kovászával? Lehet hogy ez a próba? Ki és hogyan tudja megemészteni a felülről jövő diktátumot, és azonnal irányt változtatva követni a szervezetet? Egyszer volt erről egy tanulmánycikk, ahol az Ezékiel látomásában szereplő szekér-szervezet volt elemezve. A járműnek minden oldalra guruló kerekei voltak, amelyekkel ha irányt vált – akár 360 fokost is – nekünk azonnal követnünk kell. Ez lenne hát? De hogyan vegyem készpénznek az irányváltoztatást? Ha tegnap arra mentünk volna, akkor kiközösítenek, ha holnap erre maradunk kiközösítenek. Mindezt ki garantálja? Jehova megsúgja az elnöknek, az elmondja a Vezető Testületnek, aki továbbítja az írói bizottságnak és az ír egy cikket? És akkor 7 millió ember hátra arc? Vagy esetleg megsúghatja másnak? Mondjuk a Vezető Testület egyik tagjának? Mondjuk Ray Franznak? Neki mit súgott Jehova? Vagy a sátán súgott neki valamit? Ki mondja meg nekem, hogy kinek van igaza?

El kéne dönteni, hogy most akkor egy állandóan konvergáló szervezet vagyunk, vagy betondogmás kövület. Mindkettő egyszerre nem megy. Az elit konvergálhat, de a kiskatonáknak kuss a nevük. Egyed amit főztem, az anyádszűzmáriáját!! Meg ne próbáld kikopni, vagy turkálni benne, mert beletaposlak az anyaföldbe te vakarcs! Nem lehet az egyik pillanatban azt mondani, hogy változás, és ugyanabban a pillanatban halálra ítélni a változást áhítót. Vagy akkor ki kell jelenteni nyilvánosan, hogy ez egy változhatatlan örök dogma! És akkor nyugodt lelkiismerettel távozhatnék, mert nem hiszek a dogmákban.

Egyelőre senki sem győzött meg arról, hogy az ŐT hamisan tanítja a Bibliát. Nem olvastam Olof Jonsson könyvét, és Franz könyvét sem. Ok tudtommal pontosan a tanítást veszik górcső alá. Nagyon várom az érveket. Egyelőre csak azt tudom, hogy a tanúk tanai elérték a szívemet, és komoly szellemi gazdagsággal láttak el. De ugyanakkor tudom, hogy mindent meg lehet magyarázni és bebizonyítani, és tudom, hogy a Társulat már nem úgy termi a szellem gyümölcseit, ahogyan azt Krisztus és Jehova elvárnák. Azt kéne tudatosítanunk magunkban, hogy attól, hogy nem ismerünk olyan szervezetet, amely Jehova Tanúinál helyesebben tanítaná a Biblia üzenetét, még nem biztos, hogy nincs ilyen. Lehetetlennek tartom azt, hogy egy jó keresztény azért nyerjen helyeselt állást Jehova előtt, mert lelketlenül firkálgatja a strigulákat. Ilyet nem olvastam az Írásokban. Mintahogyan azt sem olvastam, hogy egy szervezetnek kell engedelmeskednem Jehova és Krisztus helyett, ráadásul egy olyan szervezetnek, amelyik eltűri a szeretetlenséget, az árvák és özvegyek, öregek és betegek elhanyagolását, a karrierizmust, a kérlelhetetlenséget, az arroganciát, a trehányságot, a bíráskodást, az elfogultságot, a diktátumot és az elvakultságot. Nem tudom ki irányítja ezt a szervezetet, de tudom, hogy nem szeretnék vele egy falra pisálni.

Üdv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése