2012. december 3., hétfő

Farkasok vs juhbőrbe bújt társaik


Mint Krisztus katonája [egy Tanú] ... szellemi harcban áll és fokozott figyelmet kell gyakorolnia az Isten ellenségeivel való bánásmódban. Ezek az írásszövegek megmutatják, hogy a Isten érdekeinek védelme céljából helyénvaló elrejteni az igazságot Isten ellenségeitől. Ez van a "teokratikus hadviselés" kifejezés mögött ... és ez megegyezik Jézus tanácsával, hogy amikor farkasok közt vagyunk, legyünk "óvatosak mint a kígyó". A körülmények megkívánhatják egy kereszténytől, hogy a tanúk padjára álljon és esküt tegyen, az igazságra; ekkor .... az érett keresztény testvérei jólétét a magáé elé fogja helyezni, emlékezve Jézus szavaira: " Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért. " (Az Őrtorony, 1960. jún. 01., 352.o.; ld. még: 1956. febr. 01., 78.o.)


Az Őrtorony minden kritizálója és ellenfele "farkasnak" van tekintve, aki hadat üzent az Őrtoronynak, minden követője pedig "báránynak" van nevezve. Továbbá "helyénvaló az ártalmatlan 'juhok' részéről a hadviselési stratégia alkalmazása a farkasok felé Isten munkája érdekeiért." (Az Őrtorony, 1956. febr. 01. , 86.o)


Az Őrtoronynak különleges eljárásmódja van a kívülállókkal. Azokat, akik megkérdőjelezik tanításaikat "ellenségeknek" nevezik és speciális módon bánnak velük. Az Őrtorony valójában azt tanítja Jehova Tanúinak, hogy leplezzenek el bizonyos tényeket HAZUDJANAK róluk. Ezt a taktikát TEOKRATIKUS HADVISELÉS STRATÉGIÁNAK nevezik.
Egy tanulmányozó, ezért nem ugyanazt hallja mint egy tanú, csak ha már elég erős szellemileg (szóval ha már kicsit átmosták az agyát).

Az Őrtoronynak próbálja tisztára mosni ezt az álláspontot hozzátéve, hogy habár a szándékos hazugság határozottan el van ítélve a Bibliában, ez nem jelenti azt, hogy egy személy köteles lenne megosztani őszintén egy információt olyan embereknek, akik nem jogosultak arra. Bizonyos alkalmakkor Jézus tartózkodott attól, hogy teljes információt vagy egyenes választ adjon bizonyos kérdésekre, amikor ezt téve fölösleges bajt okozott volna. (Máté 15:1-6, 21:23-27 János 7:3-10) Kétségkívül, Ábrahám, Izsák, Ráháb és Illés esetét a félrevezetéssel vagy a az tények visszatartásával a Jehovát nem imádóktól hasonló fényben kell tekinteni. (1 Mózes 12:10-19; 20. fejezet; 26:1-10; Józsué 2:1-6; Jas 2:25; 2 Kir 6:11-23) (Frederic Franz, 1971, 245.o).

Ez a „felebarátod” nyugodtan hazudhatja, hogy a felebarátod, mert ezzel „teokratikus hadviselést” folytat az Őrtorony „imázsának” a megvédése érdekében. Szerintük, ha Ráháb hazudhatott a Bibliában a népe érdekében, akkor ők is hazudhatnak azoknak, akik nem jogosultak tudni az igazságot. Mivel te több, vagy sok tantételükkel nem értesz egyet, tehát kritizálod, így te is „farkasnak” vagy nevezve, ezért nyugodtan lehet neked is hazudniuk.

Bármikor hazudhatják, hogy a „felebarátaid”, mikor nem azok. A fenti Társulati kiadványok szerint Te „farkas” vagy, ők meg „bárányok”. Az Őrtorony tisztára mossa a lelkiismeretüket, sőt előírja, hogy így tegyenek. Bármit is mondanak a külvilág felé, ha sarokba szorítják őket…. maguk között akkor is az ellenségük vagy, és nem felebarát. Tanítva voltál és elutasítottad őket, pedig te már ismered az igazságot. Mármint, ami szerintük „igazság”, szerinted meg nem.

forrás: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9003631  by Mind of Man

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése