2011. augusztus 11., csütörtök

AVON és MLM a gyülekezetben

Üzletelés a Királyságteremben
Királyság szolgálati *** km 80/6 6. o. Kérdésdoboz ***
Kérdésdoboz
A mi Királyság-szolgálatunk 1978/3 számában feltették a kérdést: „Mi a helyes nézet a gyülekezeten belül folytatott üzleti tevékenységről?” A Kérdésdobozban adott válasz még most is a helyes nézetet képviseli?
Igen, amit akkor kijelentettünk, az ma is érvényes. Valószínű, hogy az „üzleti tevékenység” kifejezést egyesek nem értették meg világosan. Az a tény, hogy Jehova tanúi közül egyes személyeknek vagy a velük kapcsolatban levő szervezeteknek hirdetményei vagy egyéb irodalma talán arra mutatnak, hogy abból a gyülekezet tagjainak csak több haszna származik, nem zárja ki az ilyen tevékenységet az „üzleti tevékenység” fogalomköréből.
A Királyság-termet nem szabad felhasználni semmiféle ’üzleti’ hírverés ügynökségeként. Használjuk fel azt arra a célra, amelyre szolgálnia kell, vagyis Jehova imádatára.
Őrtorony 1987. június 1.:
El tudod-e képzelni Pál apostolt ilyen társaságban, amint ott ül és feszeleg ékszereivel? Feltételezhető-e róla, hogy nyomást gyakorolt volna keresztény társaira, hogy adjanak el árukat részére, vagy hogy éppen a gyülekezeti helyiségben próbálta volna őket ilyen üzleti ügyekre biztatni? (Filippi 3:7–9).



Minden bizonnyal egy világi ember számára is szent helynek számít a templom vagy gyülekezet, és nem az üzlet helyének. Azonben veresegyházon üzlet is folyt a gyülekezetben. A FEKETE sith nagyúr felesége AVON viszonteladóként hatékonyan terjesztette a termékeket a gyülekezeti testvérnők között. Emlékszem mindig a titokban, elrejtve átadott avon termékkatalógusokra, amelyekkel azután a keresztény gyermekek nagyon jól el voltak a gyülekezet alatt. Színes, lehet lapozgatni és a gyerek is csöndben van. Édesanyám és a testvérnők is rendszeresen kaptak ilyen katalógusokat és rendszeresen rendeltek is. Véleményem szerint nem a tiszta gyülekezethez méltó egy MLM rendszer hívőkkel történő építése, főleg nem egy vénfeleség részéről. A fővén feleségének azonban úgylátszik ez is megengedhető.



„Követőm” (2007):
17 A bátorság indította Jézust arra is, hogy küzdjön Isten népének tisztaságáért és a tiszta imádatra vonatkozó elrendezésért. Szolgálata kezdetén ellátogatott a jeruzsálemi templomhoz és megdöbbenve látta, hogy a kereskedők és a pénzváltók ott üzletelnek. Jogos felháborodásában kiűzte onnan ezeket a kapzsi férfiakat az áruikkal együtt (János 2:13–17). Hasonlóan cselekedett a szolgálata vége felé is (Márk 11:15–18). E tetteivel biztosan szerzett néhány befolyásos ellenséget, mégsem tétovázott. Miért nem? Gyermekkorától fogva Atyja házának nevezte a templomot, és valóban annak is tartotta (Lukács 2:49). A templomnál bemutatott tiszta imádat beszennyezése olyan igazságtalanság volt, amit sohasem nézhetett el. Buzgalma bátorságot adott neki, hogy azt tegye, amit kell.”

Biblia:
13 Közel volt pedig a zsidók pászkája, és Jézus felment Jeruzsálembe. 14 És ott találta a templomban az ülőhelyükön azokat, akik marhát, juhot és galambot árultak, és akik pénzzel foglalatoskodtak. 15 Így aztán kötélből ostort készített, és mindnyájukat kiűzte a templomból a juhokkal és a marhákkal együtt, a pénzváltók érméit kiöntötte, és asztalaikat feldöntötte. 16 A galambárusoknak pedig ezt mondta: „Vigyétek ezeket innen! Ne tegyétek tovább az én Atyám házát kereskedés házává!” 17 A tanítványai visszaemlékeztek rá, hogy meg van írva: „A házadért való buzgalom emészt engem.” „



Ha ez megtörténhet következmények nélkül, az egyértelműen jelzi a gyülekezet állapotát. Talán ezek az esetek is hozzájárultak a mostani helyzet kialakulásához. Ha szeretnétek utánajárni, szívesen ismertetem az ügyfélkört, de a legjobb, ha személyesen vonjátok kérdőre Marikát. Hátha lesz következménye. Nem magát a cselekedetet tartom a legjobban elítélenőnek, hanem azt, hogy ilyen megtörténhet a gyülekezetben.  Az adásvétel diszkréten folyt volt, hogy a teremben de legtöbbet a parkolóban, öltözőben.

Egy 12 évet a bételben szolgáló házaspár, ahol a családfő vén, és vezetékneve hihetetlen hasonlóságot mutat az "OLLÉ" nevű italmárkával, is foglalkozott hasonló üzleteléssel a gyülekezeben a "Forever" nevű márka nevében. B3ni bácsiék több tízezer forintot költöttek rá, Janics Józsi bácsi rákos volt, 50 ezret költött rá, de aztán meghalt. Azzal érveltek, hogy ennyit meg kell tenni az egészségért.

A Bionettel édesanyámat is be akarták szervezni, 13 ezret fizetett a belépésért, szívességet akart tenni egy testvérnőnek ezzel. Kecskeméten egy főiskolai teremben volt az összejövetel, sok testvér volt ott, akik "éljen Rákosi" stílusban, felállva tapsoltak a gurunak. Édesanyám nem tapsolt, mert van lelkiismerete és éppen valami születésnap is volt ott, meg torta és ivólé a szünetben. (Ezek születésnapi alkalomból történő fogyasztását a szervezet mélyen elítéli) Sok JT volt ott, köztük Mihály véntestvér is. Őt ki is hívták, hiszen nagyon sokat forgalmazott, és szép vagyonra tett szert ebből kifolyólag. Fényűző életmódjáról egy későbbi postban olvashattok.
Lehet, hogy nekem is megérné MLM ügyfélkört építeni a gyülekezetben? :D Várom hasonló tapasztalaitokat, és véleményeteket!




 

3 megjegyzés:

  1. a világ elmúlóban van vele eggyütt a kívánsága is....

    VálaszTörlés
  2. mindaz aki megvall engem én is megvallom az én atyám előtt

    VálaszTörlés
  3. vegyétek az élet vizét INGYEN ingyen kaptátok ingyen adjátok...

    VálaszTörlés