2011. augusztus 2., kedd

Charles Taze Russell sírhelye


A következő videóban láthatjátok Russell testvérünk  sírkövét és emlékművét. A videót lefordítottam nektek, a FELIRATOZÁST be lehet kapcsolni a teljes képernyő melletti gombbal (kis felfelé mutató nyíl):



"Itt állok Pittsburg-ben, Russel lelkész sírhelyénél, aki az a személy volt, aki elindította Jehova Tanúit, és e sírkő felirata szerint ő "A Laodiceai Hirnök" is egyben. Szeretném megmutatni önöknek, hogy amit itt látnak az a sírkő, és ha körbefordulok a kamerával, láthatják a piramist. Charles Tase Russell hitt a piramisológiában, és abban hogy (a piramis) egy kőtanú volt, és sok próféciájának a dátumait abból eredeztette, hogy hány lépcsőfok volt a gízai piramisokban. Tehát a Őrtorony Biblia és Traktátus Társulat, úgy döntött, hogy készít egy hasonmás emlékművet a számára. És ennek a piramisnak, természetesen 4 oldala van, és mindegyik oldalán található egy kereszt-korona, ha kicsit közelebb megyek láthatjuk hogy ez igen vastag és tömör jellegű. A kereszt-korona egy szabadkőműves jelkép. És a vicces az, hogy ha arrébb tekintünk láthatjuk a Szabadkőművesek templomát, a szabadkőműves épületet. Tegyünk egy kirándulást e piramis körül, itt azt írja, "Krisztusban (Krisztussal) meghalva" és megfigyelhetjük, hogy minden egyes oldalon egy könyv is látható, és minden könyvön a SZENT BIBLIA kifejezés olvasható. És találunk itt néhány nevet is, öö azthiszem ez itt Chester Russel, de nem vagyok biztos benne, kezd tönkremenni, de igen Chester Russel 64 évesen. És a következő oldalon, ami miatt senki nem utasíthatja el hogy az Őrtorony állította (építette) ezt, a kereszt-korona, Őrtorony Biblia és Traktátus Társulat. A kereszt és a társulat együtt. Itt láthatjátok a Szent Bibliát újra, szintén néhány névvel rajta, és ez itt, Crhris Landee valami Adinten... ezen négy név található. Ezen az oldalon, "Krisztussal felszállva", és itt is találhatunk neveket természetesen, ez valami Mary. És az utolsó oldal, I B S A amely a Nemzetközi Bibliakutatók Egyesületét (International Bible Students Association) jelenti, és a Bibliát újra.
Russell sírköve, Russell emlékműve, Szabadkőműves templom.
Reményeim szerint az Őrtorony barátaim, látják ezt és felismerik, hogy az Őrtorony kezdeténél elég korrupt (erkölcstelen) volt, és még mindig az. Jehova Tanúi nem ismerik a múltukat, pedig kéne hogy ismerjék. Remélem ez segített önöknek, isten áldása!"
eredeti videó: http://www.youtube.com/watch?v=UO2Mg_NBL5Y





Számomra érdekes még, és jelkép értékű, hogy Russell sírköve, a piramis és a szabadkőművesek temploma egy vonalban helyezkedik el. A síremlék tetején látható az 'All Seeing Eye', azaz 'A mindent látó szem', amit az amerikai dolláron is megtalálhatunk és szabadkőműves jelkép, melynek teljes történetét és eredetét itt találhatjátok meg: http://hu.wikipedia.org/wiki/Mindent_látó_szem
Azonkívül a Biblia szavával ellentétben, jelképesen meggyalázzák azt azzal, hogy neveket írnak a Bibliát jelképező vésetbe.




Példabeszédek 30:5,6:
5 Isten minden beszéde színtiszta. Pajzs ő a hozzá menekülőknek. 6 Semmit se tégy szavaihoz, hogy meg ne feddjen, és hazugnak ne bizonyulj.



A pogány eredetű dolgokkal kapcsolatban a Társulat álláspontja a következő:

Ébredjetek! 1992 december 22:
Ezenfelül utánozniuk kell-e a keresztényeknek a pogány vallási ünnepeket? A Biblia kiemeli: „Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel? És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? . . . Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek . . .” (2Korinthus 6:14–17).
Isten szeretete 13.fejezet:
11 Isten szolgái a múltban nemcsak a pogány és spiritiszta eredet miatt utasították el a születésnapi szokásokat, hanem valószínűleg a saját irányadó mértékeik miatt is. Miért? Ezek az alázatos és szerény férfiak és nők nem tartották annyira fontosnak azt, hogy világra jöttek, hogy megünnepeljék (Mikeás 6:8; Lukács 9:48). Ehelyett Jehovát dicsőítették, és neki adtak hálát az élet értékes ajándékáért (Zsoltárok 8:3, 4; 36:9; Jelenések 4:11).

Őrtorony 2008 január 15:
Aháb hamar engedett felesége befolyásának. Épített egy templomot és egy oltárt Baálnak, és élen járt e pogány isten imádatában. Ezért nagyon felbosszantotta Jehovát (1Királyok 16:30–33).

W. E. Vine, egy köztiszteletben álló brit tudós ezeket a cáfolhatatlan tényeket közli: „A Kr. u. III. század közepére . . . pogányokat fogadtak be az egyházakba . . . , és nagymértékben megengedték nekik, hogy megtartsák pogány jeleiket és jelképeiket. Így meghonosodott a tau vagy T betű . . . (melyben a keresztgerenda lejjebb van csúsztatva)” (Vine’s Expository Dictionary of Old and New Testament Words).




Az idézetek alapján láthatjuk, hogy az Őrtorony társulat pogány jelképek tömkelegének a használatával állított síremléket Russell-nek. Utánajárhatnának annak is, hogy nem csak a születésnap, hanem a síremlék állítása is pogány eredeten alapul, főként a fáraóknak a piramis. Tehát az Őrtorony Társulat pogány jelképekkel, pogány sírkővel, a Szent Biblia megcsúfolásával, egy hamis jóslatokat jósoló szabadkőművesnek állít emléket, mint saját alapító tagjának. Belevésve az Őrtorony Biblia és Traktátus Társulat feliratot.
Ha el kell fordulnunk MINDENTŐL ami pogány eredetű, vizsgáljuk meg e szempontból a saját szabályait be nem tartó Őrtorony társulatot is. Ha tudsz olvasni, és okosabb vagy mint egy ötödikes, :D az eredmény egyértelmű lesz a számodra is.

A fenti bibliaversek alapján még egy laikus is megállapíthatja, hogy a szervezet olyan szabályokat állít a híveinek amelyeket maga sem tart be.
Kedves hívő tanú olvasóim! Tudom, hogy a tudatotok önnvédelemből tagad, és máris gyárja a magyarázatokat, azonban arra kérlek titeket hogy nyugodjatok meg, és olvassátok el mégegyszer ezt a bejegyzést, keressétek ki az idézeteket, és tegyétek fel a következő kérdéseket magatoknak, vagy a gyülekezeti véneknek:
  • Charles Taze Russell a gízai piramisokból jövendölte meg Krisztus eljövetelének időpontjait, és úgy tekintette azokat mint "kőtanúi" a Bibliának?
  • Charles Taze Russell volt az Őrtorony Társulat egyik alapító tagja? Használtak pogány jelképeket?
  • A modernkori Őrtorony Társulat pogány jelképek használatával állított emlékművet Russell testvérnek? Ez vajon felbosszantja Jehovát? Ha mindezt tudják, miért nem tesznek ellene?
  • Az Őrtorony Társulat óv téged a pogány eredetű szokásoktól és vallásoktól? Ők betartották ezt? Jehova Tanúi vallása rendelkezik pogány eredettel, gyökerekkel?

Remélem minden utánajárható és leellenőrizhető forrást megadtam nektek a kérdések megválaszolásához.

Russel piramis elméletéről bővebben olvashatsz a "Russell és a Nagy Piramis" című bejegyzésemben, amely Russell jóslatainak a közvetlen!! fordítása:

http://jehovatanui.blog.hu/2010/08/24/russell_es_a_nagy_piramis

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése