2011. augusztus 11., csütörtök

Jehova Tanúi és a független gondolkodás

A következő videó szövegét fordítottam le nektek:



"Üdv Jehova Tanúi! Problémásnak találjátok a saját gondolkodást? Morálisan elfogadhatatlannak találjátok a független gondolkodást az Őrtorony Társulattól? Nehéznek találjátok az Őrtorony Társulat nélkül lenni? Ha igen, azt az Őrtorony Társulat javaslatai okozhatják. Az évek folyamán, a publikációkon keresztül támadások érkeztek az Őrtorony Társulattól a saját gondolkodás ellen, vagy másnéven független gondolkodás ellen. Figyeld meg az 2006 július 15.-i Őrtorony számnak a 22. oldalán a 14-es bekezdést, a következőket írja: "A büszkeségnek is szerepe lehet, néhányan pedig a független gondolkodás csapdájába esnek." Tehát itt láthatjuk, hogy a független gondolkozást a büszkeséggel társítják, amely az az érzetet kelti benned, hogy ez egy rossz dolog. Figyeld meg az 1989 szeptember 15.-ei Őrtorony 23. oldalán a 13-as bekezdést (magyar nyelven nem találtam meg a Library-ban sem): "De a független gondolkodás szelleme nem érvényesül Isten szervezetében, ..." tehát ha saját magad gondolkozol Isten szervezetében az olyan mintha valami rosszat cselekednél. Figyeld meg ezt, ez az 1988 augusztus 15.-i Őrtorony 30. oldalán található (szintén nem találtam meg a mi library-nkban): "Örülünk, hogy elhagyták e világ független gondolkodási mintáit..." Oké, ez az 1980 november 1.-jei Őrtorony szám 20. oldalának második bekezdése (a magyar kiadvány ezen számának említett bekezdése teljesen más témával foglalkozik): "Az ideális harci rendszert megzavarta a független gondolkodás és bűn. (1 Mózes 3:1-19) aztán 1987 február 1.-jei szám 19.-oldal 13-as bekezdés (a magyar kiadvány ezen számának említett bekezdése teljesen más témával foglalkozik): "..némelyik közülük többre tartja az önnálló gondolkodást és önfejűséget a többieknél." Itt láthatjuk az önfejűséggel történő kapcsolatot. Aztán az 1987 november 1. 19. oldal 15. bekezdés (a magyar kiadvány ezen számának említett bekezdése teljesen más témával foglalkozik): "De belül szellemileg tisztátalanok, többre tartva a büszke független gondolkodást." Mindenesetre nálad a pont, mert el kell kerülnöd a független gondolkodást: 1983 január 15.-i Őrtorony 22. oldal (20.   bekezdés, szintén nincs ilyen cikk magyarul): "...Sátán megkérdőjelezte Isten eljárásmódját ez ügyben. Ő mozdította elő a független gondolkodást. ..Hogyan nyilvánult meg az ilyen független gondolkodás? Egy általános mód az Isten látható szervezete által nyújtott tanácsnak a megkérdőjelezése. Oké, nos ha ez történik, és ezt terjesztik Amerika szerte az Őrtorony Társulat által, az azt okozhatja hogy azt hiszed Isten megkérdőjelezése független gondolkodás és Sátán tett így az édenkertben, megkérdőjelezve Isten (teljességét?) és most már láthatod hogy isten szervezete, az Őrtorony Társulat. Ha megkérdőjelezed a tanácsukat az bizonyíték a független gondolkodásra, és ez ROSSZ az Őrtorony Társulat szerint. Tehát ami történik: a saját képességed az önnálló gondolkodásra befolyásolva van, propaganda által. Csao! :D "

Érdekes, hogy ezek közül egy cikket találtam meg magyarul. Úgy látszik az akkori kiadványok magyarországon különböztek az amerikaitól, és úgy látszik, hogy a mostani Őrtorony Társulat által kiadott program a Library is különözik. Hmm ha jól emlékszem az egész földön egységes oktatásról tudtam, arról hogy mindenki ugyanazokat a cikkeket olvassa a Föld minden részén. Úgylátszik nem. Az Őrtorony társulat vajon miért nem fordítja le és teszi bele a Library-be, és adja ki újra magyar nyelven is ezeket a cikkeket? Gondolom kitaláltátok: ha nincsenek régi, magyarázandó, megkérdőjelezhető kiadványok, nem kell annyit magyarázkodni. Kicsit furcsának tartom hogy a régi cikkeket így rejtegetik.
Persze tudom hogy, azért nem stimmelnek az idézetek, mert 90 előtt elcsúszás volt, nem akkor jelentek meg magyarul a cikkek, és csak összevont anyagok jelentek meg, úgyhogy erre nem hivatkozom. Talán, ha kulcsszót írunk, megtalálja, de csak 80-tól vannak a libraryn az anyagok.
Ha szeretnétek megnézni a magyar nyelvű Library-t azt a következő címen is megtehetitek (torrent kliens szükséges, ha valakinek nem megy dobjon egy e-mailt):

http://watchtowerlibrary.blogspot.com/

2010-ig "összes" magyar kiadvány benne található. Ha valaminek utánajárnátok, itt valószínűleg megtaláljátok.

Vegyétek fel a Léleknek kardját, mely az Isten beszéde.
Efezusi levél 6, 17.

A keresztyénségnek is vitézekre van szüksége, akik az ellenséget le tudják verni s az ördögöt lefegyverezve, meg tudják szégyeníteni. Ehhez azonban erős harcosok kellenek, akik az igét jól értik, bírják, annak hamis értelmezését meg tudják cáfolni s az ellenséget saját fegyverével megverni. Mivel pedig mindenki nem lehet alkalmas az ige védelmezésére, szükség van igehirdetőkre és tanítókra, akik naponként tanulmányozzák az írást, azzal járnak és másokért is hadakoznak.
JEHOVA TANÚI NEM SZERETNÉK HA FÜGGETLENÜL, ÖNÁLLÓAN GONDOLKODNÁL!!
Érdekes azonban megvizsgálni a következő cikket:
Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól.
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

forrás: exjt.hu
Egy jó szellemiségű testvértől szeretném megkérdezni, hogy vajon ezt a vizsgálatot hogyan is tehetjük meg független gondolkodás nélkül? Ha pedig nem gondolkodunk függetlenül, a vizsgálat eredmény nyilvánvaló lesz, hiszen nem pártatlanul vizsgáltuk a kérdést.
JEHOVA TANÚI NEM SZERETNÉK HA FÜGGETLENÜL, ÖNÁLLÓAN GONDOLKODNÁL!!
...viszont szeretnék a kezdetekben elhitetni veled, hogy ezt megteheted!

1 megjegyzés:

  1. mert a világ elmúlóban van és vele együtt a kívánsága is mindaz tehát ami a világban van nem az atyától van mert a világ elmúlóban van és vele együtt a kívánsága is

    VálaszTörlés